Psihoterapie online

 Adolescent

Copil

imposibilitatea de a ajunge fizic la cabinetul psihoterapeutului

probleme de ordin sexual

fobii

probleme comportamentale

abuzuri

dependențe

tulburare obsesiv compulsivă

dispute de familie

probleme maritale

instabilitate emoțională

stimă de sine scăzută

stres posttraumatic

tulburări alimentare

anxietate

depresia

redobândirea controlului asupra vieții

menținerea relațiilor sănătoase

dezvoltarea capacității de autenticitate

creșterea stimei de sine

îmbunătățirea stării de spirit

diminuarea/eliminarea simptomatologiei

Când apelăm la psihoterapie online?

trecem printr-o perioadă de separare sau divorț

întâmpinăm probleme în relațiile cu cei apropiați

ne este afectat randamentul în activitățile profesionale, sociale sau casnice

ne simțim triști în majoritatea timpului

trăim într-o continuă stare de alertă și spaimă

am fost victima unui abuz sexual sau de altă natură

trecem printr-o criză existențială

am suferit pierderea cuiva drag

avem atacuri de panică

vrem să ne dezvoltăm personal, să ne cunoaștem mai bine și să avem mai multă încredere în noi înșine

Care sunt beneficiile psihoterapiei?

Ce tratează psihoterapia online?

Solicită o programare!

 
Principiul de bază al terapiei pornește de la faptul că modalitățile în care o persoană se comportă sunt determinate, în primul rând, de felul în care interpretează situațiile imediate.
 
Specialiștii sunt de părere că problemele cu care se confruntă oamenii apar din cauza sensului pe care aceștia îl dau evenimentelor trăite. În plus, gândurile negative vor afecta comportamentul și nivelul de încredere unei persoane în anumite situații.
 

Psihoterapia

cognitiv-comportamentală

Stabilirea unui plan de acțiune pentru realizarea obiectivelor deja selectate.

Procesul terapeutic

Conturare obiective

5

4

3

2

1

Cunoaștere

Emoțiile actuale au un impact crescut asupra stării generale, de aceea este important să se discute despre ceea ce simte clientul.

Specialistul va discuta despre contractul de confidențialitate și ce presupune respectarea acestuia, precum și despre limitele legale.

Etapa de cunoaștere este esențială atât pentru client, cât și pentru specialist. Rolul acesteia este de a înțelege situația problematică, de a descoperi așteptările precum și implicațiile fiecăruia.

Explorare

Confidențialitate

Cum va decurge prima ședință?

Pentru ca o reușită să poată fi obținută este necesar să se stabilească obiectivele procesului terapeutic. Acestea se pot modifica sau relua pe parcurs în funcție de evoluție.

Psihoterapia online se referă la servicii de psihoterapie asistate tehnologic - prin telefon și internet, și poate folosi diferite modalități de comunicare și conectare precum e-mail, video-conferință, Skype, Whatsapp, Zoom, site-uri sau alte aplicații speciale.

Aceasta se bazează pe același concept și modalități de lucru ca psihoterapia tradițională (care implică sesiuni față în față în cabinetul psihoterapeutului), doar că folosește comunicarea la distanță. Atunci când psihoterapia tradițională nu este accesibilă sau disponibilă, psihoterapia online este o alternativă eficientă.

 Asemenea psihoterapiei din cabinet, se concentrează pe lucrul individual și obiectivele personale ale clientului, care pot ține de dezvoltarea personală sau de confruntarea cu anumite probleme. Scopul principal al psihoterapiei este acela de a ajuta persoana să elimine sau să controleze simptomele sau tiparele de gândire care o împiedică să funcționeze la un nivel optim. De asemenea, persoana începe să-și conștientizeze blocajele și traumele, își poate schimba perspectiva asupra vieții și a sinelui și, prin vindecarea rănilor emoționale, poate să acceadă la o nouă stare de bine. 

Terapia cognitiv-comportamentală este una dintre cele mai utilizate forme de terapie, datorită rezultatelor pozitive avute în cazul problemelor emoționale și comportamentale pe care le pot experimenta oamenii.

Psihoterapia online ajută. Sunt situații în care este singura variantă disponibilă pentru o persoană pentru a primi suport psihoterapeutic. Este știut faptul că psihoterapia tradițională, față în față, este recomandată în primul rând în contextul deciziei de a apela la psihoterapie. 

Contactul interpersonal și spațiul securizant al cabinetului ajută clientul să se deschidă și să își asume la un nivel mai profund travaliul său emoțional și terapia. De aceea, poate fi recomandat, dacă este posibil, în măsura disponibilității clientului și terapeutului, îmbinarea psihoterapiei online cu psihoterapia în persoană. 

Cu toate acestea, în situațile în care psihoterapia online este singura variantă disponibilă, ea este eficientă, dovadă fiind studiile care au cercetat eficiența terapiei online și clienții mulțumiți care continuă terapia online, și cu siguranță este de preferat această variantă decât lipsa unei terapii.